Landing image
Saopštenja

13.2.2020.

Generalni direktor "Zarubežnjefta" a.d. S. I. Kudrjašov posjetio je poslovne objekte u BiH

U okviru posjete održani su sastanci sa rukovodstvom preduzeća "Zarubežnjefta" u BiH, gdje su razmatrani rezultati rada u 2019. godini i planovi za 2020. godinu.

Generalni direktor "Zarubežnjefta" a.d. S. I. Kudrjašov posjetio je poslovne objekte u BiH

Dana 13. februara generalni direktor "Zarubežnjefta" a.d. Sergej Ivanovič Kudrjašov upriličio je radnu posjetu poslovnim objektima u Bosni i Hercegovini (BiH) posjetivši Rafineriju nafte Brod, Rafineriju ulja Modriča, Nestro Petrol i OPTIMA Grupu.

Tokom posjete održani su sastanci sa rukovodstvom preduzeća, čije su teme bile rezultati rada u 2019. godini i budući planovi za 2020. godinu. Gospodin Kudrjašov je pozitivno ocjenio rezultate preduzetih aktivnosti u djelu povećanja efikasnosti preduzeća za prethodnu godinu i protekle periode, te definisao zadatke u djelu održavanja tempa razvoja preduzeća u budućnosti. U ovoj godini Nestro grupaciji predstoji, razvoj trejdinga preko OPTIMA Grupe, širenje i modernizacija mreže BS (već na kraju I kvartala ove godine planirano je otvaranje nove savremene BS "Zalužani"), realizacija projekta gasifikacije Rafinerije nafte Brod, kao i razvoj poslovanja Rafinerije ulja Modriča.

Ćerke kompanije u BiH veoma su važne za "Zarubežnjeft", a  njihovi prikazani rezultati dobra su osnova za očekivani budući rast i razvoj poslovanja.